Recreatiepark De Wielen
Dierentuin

Dierentuinen

Zeker wanneer u met de kleintjes naar ons park komt, kan het leuk zijn om naar een dierentuin te gaan. Gelukkig zijn er in de omgeving genoeg dierentuinen of -parken te vinden. Wij lichten er graag een aantal voor u uit, zodat u weet wat uw opties zijn.

 

Van Blanckendaell Park Dierentuin Hoenderdaell Hertenkamp in Bergen Artis Zee Aquarium Bergen aan Zee

Van Blanckendaell Park

Op slechts vier kilometer afstand van ons park ligt de dierentuin genaamd Van Blanckendaell Park. Hier vindt u een savanne, een speeltuin, een museum en een molen. Het park heeft dus werkelijk van alles te bieden. De dieren die in dit park te vinden zijn, komen vanuit de hele wereld. Een aantal Zuid-Amerikaanse dieren die je in het Van Blanckendaell Park kunt vinden zijn de Alpaca, de Capibara en de Bruine Kuifkapucijnaap. Een aantal dieren in dit park die uit Afrika komen zijn de Berberaap, de Giraffe en de Grant Zebra. Wanneer u Europese en Euraziatische dieren wilt zien, kan dit ook. U vindt er onder andere Damherten, Europese Ooievaren, Laplanduilen, Ezels, Rendieren en Sneeuwuilen. Aziatische dieren die er in dit park te vinden zijn, zijn bijvoorbeeld de Aziatische Kleinklauwotter, de Blauwe Pauw en de Chinese Muntjak. Verder zijn er ook dieren uit Oceanië te vinden, zoals de Albino Bennettwallaby, de Kookaburra en de Lori van de Blauwe Bergen. Als laatste hebben ze er Noord-Amerikaanse dieren, waaronder de Amerikaanse Zeearend, de Neusbeer en de Prairiehond. U ziet dus dat er genoeg dieren te vinden zijn in dit park en dit maakt het dan ook extra leuk om het Van Blanckendaell Park eens te bezoeken.

Zoals we al eerder benoemd hebben, is er ook een speeltuin te vinden waarin de kinderen lekker even hun energie kwijtkunnen. Daarnaast kunt u het museum bezoeken, waar u onder andere oude landbouwwerktuigen, een complete washoek en een ingerichte huiskamer van de vorige eeuw kunt vinden. Verder staat er nog een molen midden in het park. Ook al is deze niet toegankelijk voor publiek, de buitenkant van de molen is uiteraard wel gewoon te bewonderen.

Wanneer u graag een bezoek wil brengen aan dit park, zult u wel een kaartje moeten kopen. Daarentegen is het parkeren wel gratis. De tarieven voor een bezoek aan het park zijn te vinden op de site van het Van Blanckendaell Park, maar om het u extra gemakkelijk te maken, hebben wij ze hier ook voor u op een rijtje gezet. De prijzen zijn voor een dagkaart en zijn per leeftijdscategorie aangegeven.

 • Kinderen t/m 2 jaar Gratis
 • Kinderen van 3 t/m 4 jaar €7,00
 • Kinderen van 5 t/m 12 jaar €11,00
 • Volwassenen €15,50
 • 65-plussers €12,00
 • Minder validen €12,00
 
 

Dierentuin Hoenderdaell

In dierentuin Hoenderdaell kunt u oog in oog staan met dieren van over de hele wereld. Daarnaast krijgt u de mogelijkheid om een aantal van deze dieren te voeren. Het dierenpark op Landgoed Hoenderdaell is een dierenrijk op zich. U vindt er verschillende indrukwekkende dieren en u kunt er genieten van roofvogelshows. Verder is er een speciaal toevluchtsoord voor leeuwen en tijgers.

Wanneer u dierentuin Hoenderdaell bezoekt, kunt u genieten van verschillende diersoorten. Om u een duidelijker beeld te geven van de dieren die er te vinden zijn, zullen we ze hier voor u op een rijtje zetten. Allereerst vindt u er alpaca’s en kamelen. Ook pelikanen, ara’s, neusberen en wolven zijn er te vinden. Daarnaast leven er minder bekende diersoorten, zoals de kleinklauwotter en de oranjehalskasuaris. Bruine beren, kangoeroes, wallaby’s, rendieren en lynxen zijn er ook te bewonderen. Als laatste kunt u nog gaan kijken naar Perzische panters en hyena’s.

Naast al deze indrukwekkende dieren, zijn er ook nog een aantal andere dingen die u in het park kunt bezoeken. Denk hierbij aan een tropische kas, apeneilanden, een volière, een fazanterie met kraanvogels en ooievaars, een lorituin, Stichting SOS Dolfijn, Stichting Leeuw, een avitorium en het Gelderse huisje. Het park heeft u dus enorm veel verschillende dingen te bieden en u zult zich hier dan ook zeker niet vervelen.

Op de rest van het landgoed zijn ook nog een aantal dingen te beleven. Buiten het dierenpark is namelijk een natuurgebied te vinden waarin u rustig rond kunt wandelen en loslopende dieren kunt tegenkomen. Houdt er rekening mee dat dit een stiltegebied is. Op die manier blijft het voor de dieren zelf ook een fijne plek om te leven. Naast de dieren, kunt u ook nog kunstwerken en bijzondere architectuur bekijken.

Wilt u graag dierentuin Hoenderdaell bezoeken? Dan zult u een kaartje moeten kopen. Online zijn de kaartjes één euro goedkoper dan wanneer u ze bij de entree van de dierentuin koopt. Om het voor u zo overzichtelijk mogelijk te houden, hebben we hieronder de prijzen van dit park voor u op een rijtje gezet.

 • Kinderen van 0 t/m 2 jaar Gratis
 • Kinderen van 3 t/m 4 jaar €8,00
 • Iedereen vanaf 5 jaar €14,50
 
 

Hertenkamp in Bergen

Midden in het dorp Bergen vindt u een prachtig hertenkamp en kinderboerderij. Er zijn niet alleen herten te vinden, maar ook kippen, geiten, duiven, pauwen, ganzen, een Nandoe (een Zuid-Amerikaanse loopvogel) en een Schots Blackface schaap. Soms kunt u de dieren zelfs aanraken. Het hertenkamp is altijd gratis te bezoeken. Het is dan ook een openbare kinderboerderij voor iedereen. Wanneer u rond Dierendag het hertenkamp bezoekt, kunt u zelf de dieren voeren. Daarnaast krijgt u de mogelijkheid om de stallen te bezoeken en de dieren van heel dichtbij te bekijken. Ook lopen er vrijwilligers rond die u het een en ander kunnen vertellen over de dieren.

 
 

Trein in het Blankendaell park

Trein in het Blankendaell park

 

Ringstaart maki in Hoenderdeall Zoo

Ringstaart maki in Hoenderdeall Zoo

 

Hertenkamp in Bergen

Hertenkamp in Bergen

 

Artis

En dan hebben we natuurlijk nog Artis. Dit is één van de meest bekende dierentuinen van ons land. Artis ligt in Amsterdam en is dus eenvoudig te bereiken vanaf ons recreatiepark. In deze dierentuin leven maar liefst 750 verschillende diersoorten, waaronder haaien, gazelles, gnoes, chimpansees, olifanten, giraffen en zebra’s. Daarnaast zijn er ook nog eens 300 verschillende soorten bomen te vinden. Het is dan ook werkelijk een fantastische ervaring om door deze dierentuin te wandelen. Artis is de oudste dierentuin van Nederland en dat is terug te zien in de 19e-eeuwse architectuur die goed in stand is gehouden. Wat Artis ook erg bijzonder maakt, is dat ze de natuurlijke leefomgeving van de dieren zo goed mogelijk hebben nagemaakt. Dit kunt u ook als bezoeker zelf ervaren. Verschillende delen van de wereld komen in het park terug, zodat de dieren zich zo veel mogelijk thuis voelen. Dit allemaal is natuurlijk al heel indrukwekkend, maar daarnaast heeft Artis ook nog eens het grootste Planetarium van Nederland. We raden u zeker aan om deze dierentuin eens te bezoeken wanneer u in ons park verblijft.

Ook voor deze dierentuin hebben we de prijzen voor u op een rijtje gezet, zodat u precies weet wat u betaalt voor een dagje Artis.

 • Kinderen van 0 t/m 2 jaar Gratis
 • Kinderen van 3 t/m 12 jaar €21,00
 • Vanaf 13 jaar €25,00
 • Studenten €12,50
 • Internationale studenten €12,50
 • Met Cultureel Jongeren Paspoort €12,50
 
 

Zee Aquarium Bergen aan Zee

Het Zee Aquarium in Bergen aan Zee mag niet in dit lijstje ontbreken. Hier kunt u namelijk over een brug lopen met daaronder een vijver waarin piranha’s zwemmen. Daarnaast kunt u onder het skelet van een potvis doorlopen. De onderwaterwereld is werkelijk wonderbaarlijk en in dit Zee Aquarium kunt u dit ontdekken. Naast vissen zijn er ook zeehonden te vinden, genaamd Selma en Tjark. Verder kunt u er andere zeedieren en schelpdieren bewonderen die afkomstig zijn uit alle windstreken.

Het Zee Aquarium is vernieuwd en daarnaast ook uitgebreid. Tegenwoordig zijn er maar liefst meer dan 300 verschillende soorten vissen te vinden. U kunt deze vissen bekijken op een thematische manier. De vissoorten zwemmen namelijk in een omgeving die is ontworpen aan de hand van het gebied waar de vissen vandaan komen. De gebieden die zijn nagemaakt in het Zee Aquarium zijn onder andere de Noordzee, de Middellandse Zee, een aantal verschillende tropische wateren, de Atlantische Oceaan en de Amazonejungle. U kunt er werkelijk de meest fantastische zeedieren ontdekken. Een aantal van deze zeedieren zijn haaien, clownvisjes, zeesterren en zeepaardjes.

Of nou de hele dag de zon schijnt of dat het de hele dag regent, bij het Zee Aquarium in Bergen aan Zee kunt u altijd terecht. Het is een geweldige activiteit om te doen met jong en oud. Wanneer u verblijft in ons park raden we u dan ook zeker aan om een bezoekje te brengen aan dit fantastische Zee Aquarium.

Ook voor het Zee Aquarium zult u een kaartje moeten kopen. Hieronder zijn de verschillende prijzen te vinden.

 • Kinderen van 3 t/m 12 jaar €10,95
 • Volwassenen €15,95
 • Senioren €14,95

We hopen dat we u voldoende hebben geïnformeerd over een aantal van de geweldige dierenparken die er in de omgeving van ons recreatiepark te vinden zijn. Het bezoeken van een dierenpark of Zee Aquarium is leuk voor jong en oud en daarom ook altijd een goede keuze. Of u nou leeuwen, herten of vissen wilt zien, het kan allemaal. We raden u dan ook zeker aan om één van bovengenoemde parken te bezoeken en te genieten van de prachtige diersoorten die er zijn.

 
 

Poort van Artis

Poort van Artis

 

De bekende olifanten in Artis

De bekende olifanten in Artis

 

Zee Aquarium Bergen aan Zee

Zee Aquarium Bergen aan Zee

 

Ontdek nog meer van de omgeving ⤵