Recreatiepark De Wielen

Lente

Lente in de Kop

Het grootste bollengebied van Nederland!

De Kop van Noord-Holland heeft het grootste bollengebied van Nederland! Van eind maart tot begin mei bloeien in de regio de bollenvelden. Brede zandruggen achter de duinen, vol overweldigende kleur. In de Gouden Eeuw, toen de Bollenstreek ontstond, waren tulpenbollen ongeveer evenveel waard als een Amsterdams grachtenpand.

Van oorsprong ligt het bloembollengebied in Zuid-Holland, in de omgeving van Lisse en Hillegom. Dat wordt nog steeds De Bollenstreek genoemd. Maar de huidige bollenstreek ligt toch echt in de Kop van Noord-Holland! De bollentelers die wilden uitbreiden trokken massaal naar De Noordkop. Daar was ruimte en voldoende land om uit te breiden. Inmiddels is het één groot bollenveld aan de kust van Petten tot Den Helder. Fotografen komen graag naar de Kop om de bloeiende bollenvelden te filmen en te fotograferen. De horizon is hier nog prachtig. Geen flatgebouwen, geen stedenbouw, geen snelwegen, maar een mooie duinenrij, de oud Hollandse molens en de typisch Noord-Hollandse stolpboerderijen zijn de achtergrond van de tulpenvelden. Klik hier voor routes en nog veel meer bloembollen info.

Lammetjes en andere jonge dieren

Het voorjaar betekent niet alleen groene knoppen aan de bomen, maar ook weer veel jonge dieren. Wie wordt daar nou niet blij van? Bij de Schaapskooi in Bergen zijn al tientallen lammetjes geboren. Ook bij Stadsboerderij de Hout wemelt het van de jonge dieren. Deze kunt u heerlijk komen bewonderen en knuffelen in de open weide.

Speelbos

Razend populair zijn de stukken bos die speciaal voor de kinderen zijn ingericht met een waterpomp, loopbrug, blotevoetenpad en boomhut! In Schoorl hebben we een superleuk speelbos bij Buitencentrum Schoorlse Duinen, maar Bezoekerscentrum de Hoep is ook in ieder jaargetijde een fijne plek. In het voorjaar ook heerlijk om de kinderen lekker te laten ravotten.